keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Maleficent (2014)

"True love does not exist."

Kaikki tuntevat sadun prinsessa Ruususesta. Niillekin jotka eivät niin välitä tai pidä kyseisen sadun tarinapolusta, on vihdoin loistava elokuvasovistus - aivan uudenlainen kokemus. Prinsessa Ruususen tarina sen pahiksen näkökulmasta, nerokkaasti sovitettuna monitahoisemmaksi ja tunteellisemmaksi ja todella mielenkiintoiseksi tarinaksi.

En katsonut mitään trailereita tai edes kuvia enkä lukenut tästä elokuvasta mitään taustaselostuksia, vaan katsoin sokkona ja suosittelen samaa muillekin - ja siksi pyrin välttämään isoja spoilereita tässä merkinnässä ja laitan vähiten spoilaavan virallisen trailerin.

Ne jotka pitävät Pahattaren hahmosta siksi että tämä on niin suuri ja puhdas pahuudessa, tämä elokuva ei välttämättä ole niin upea kuin niille jotka toivovat kyseiseen hahmoon lisää kerroksia. Tarina yleisesti on laajenettu nerokkaasti ja tavalla joka itselläni ei koskaan käynyt mielessäkään, ja sama juttu tarinan perustavanlaatuisen juonenkäänteen suhteen. Tarinaan on myös lisätty mielenkiintoinen uusi hahmo, ja ripaus sydämellistä huumoria. Kerrassaan mahtava elokuvasovitus tästä legendaarisesta sadusta, ja suosittelen lämpimästi kaikille joita vähänkään kiinnostaa uudenlainen tapa kertoa tuo ikivihreä taru.

Ennen spoilereita sanon vain toivovani että tämän elokuvan versio olisi ollut se alkuperäinen tarina!
Myös visuaalisesti tämä on todella miellyttävä elokuva, ja suurin osa näyttelijöistä hyvin valittu. Etenkin Angelina Jolie on täydellinen valinta aikuiseksi Maleficentiksi!

Trailerin alla vielä tarkempia mielipiteitäni.

VIRALLINEN TEASER TRAILER:
SUURIA SPOILEREITA! Älä lue pidemälle vielä, jos aiot katsoa tämän elokuvan!

Alkuperäinen tatina ja satujen standardi-kuviot olivat niin syvään poltettu mielikuviini että mulla ei edes tämän elokuvan aikana koskaan käynyt mielessä se tosiseikka, että tuo kirous ei millään tavalla rajoittanut sen purkavan rakkauden luonnetta. Se ei missään muotoa sanonut että sen täytyisi olla romanttista, kunhan vain olisi tosirakkautta. Tajusin sen vasta siinä kun Maleficent piti tunteellista puhettaan ikiunta nukkuvan Auroran vuoteen vierellä.

Sen sijaan, siinä missä olin melko varma että tässä sovituksessa se ei olisi prinssi Philip koska se on vaan niin typerä ja epälooginen tarinapolku ja tämä elokuva oli näyttänyt enemmän logiikkaa ja tunteellista järkeä...Jossain vaiheessa harkitsin että ehkä se on lintu Diaval joka on tosiaan ihana ja mielenkiintoinen hahmolisäys. Harkitsin sitä vaihtoehtona prinssi Philipin paikalle, koska Diaval oli tuntenut ja huolehtinut Aurorasta siitä asti kun tyttö oli vauva ja niillä oli jonkinverran tunnesidettä Aurorankin puolelta. Mutta tosiaan, se varsinainen "twist" tuon suudelman suhteen on nerokas ja täydellinen :)

Rakastan myös sitä että ne teki Maleficentistä keijun. Ei koskaan käynyt mielessänikään että se olisi keiju. Sen ja Stefanin tarinapolku on nerokas. Etenkin.tämän nimenomaisen sadun taustaksi.

Ei haittaa yhtään että tämä totaalisesti tuhoaa Maleficentin pahiksena, koska tämä tekee sen nerokkaalla ja sydämellisellä sovituksella. Tämä on kiehtova ja uskottava fantasiatarina, jonka, kuten sanoin, toivoisin olevan alkuperäinen versio.

Tässä leffassa on pari söpöintä leffahetkeä ikinä. :D
1.) Diaval ruokkimmassa vauva-Auroraa alkuperäisessä lintumuodossaan.
2.) 3-vuotiaan Auroran ja Maleficentin tapaaminen metsässä. Sanat ei voi kuvailla miten söpöä ja hauskaa se oli. :D

Tämä nousi ehdottomasti TOP-suosikkielokuvieni joukkoon, ja yhdeksi niistä joita jaksan varmasti katsoa satoja kertoja!

2 kommenttia:

 1. Se on Diaval eikä Theodore :'D Se lintu siis...

  Löysin tänne vaan puolivahingossa tuolta rollipelien maailmasta, sulla on kyllä kieltämättä muutama mielenkiintoinen blogi, joita käyn välillä kurkkimassa xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpäs onkin. En juuri koskaan käytä tekstityksiä engalnninkielisissä leffoissa ja jostain syystä kuulin Theodore. :P Kiitos korjauksesta. Ja blogieni lukemisesta! :)

   Poista