torstai 30. lokakuuta 2014

Trick 'r Treat (2009)

"You know, there are rules, you should be more careful. You might upset someone."

Yksi ehdottomasti parhaita moderneja Halloween-teemaisia elokuvia. Yksi harvoista kauhuelokuvista jotka ovat onnistuneet tosissaan pelottamaan mua kokonaisuutena eikä vain yksi kohtaus tms. Tämä leffa on saanut seitsemän ehdokkuutta ja neljä voittoa monenlaisissa elokuva- ja kauhuelokuvapalkintogaaloissa. Parhaana elokuvana, parhaana käsikirjoituksena ja muutamat näyttelijät myös. Ja mieletäsni todellakin ansaitusti!

Halloweenin henki kulkee ihmisten joukossa ja rankaisee niitä jotka rikkovat yön sääntöjä, se kulkee huppu päässä näyttäen näin aivan tavalliselta pikkupojalta. Tarina koostuu kolmesta toisiinsa liittymättömistä tarinasta jotka tämä henki ja muutama muu sattuma linkittää yhteen tuomatta ketään hahmoista kuitenkaan varsinaisesti samaan tarinaan eikä kaikki ole aina sitä miltä näyttää. Paljon jää myös katsojan spekuloinnin varaan ja monet hahmot ovat hyvin mieleenjääviä. Nerokkaasti kirjoitettu kässäri ja kaikkein hirvittävin osa sitä on taustatarina johon liittyy häiriintyneiden lasten joukkomurha kymmeniä vuosia sitten Halloweenina, ja huhun mukaan niiden ruumiita ei koskaan viitsitty etsiä. Myös tuo tarina on upeasti ja todella kammottavasti tuotu mukaan. Leffan loppu erityisesti on melko ikimuistoinen.

Tässä leffassa on itseasiassa kourallinen todella hyvin mieleenjääviä kohtauksia niin käsikirjoituksellisesti kuin ohjaukseltaan ja näyttelijöiltä. Kerrassaan upeaa työtä. Yksi henkilökohtainen suosikkikohtauksiani on se ihmissusi-kohtaus; molemmilla katselukerroilla totesin itsekseni "Holy shit, that was awesome! O.O"
Myöhhenntäköön että tunnelmiini saattaa vaikuttaa se että olen mies ja valtava ihmissusi-fani...Mutta luulisin että se on monen muunkin mielestä hienosti tehty kohtaus. :D
Tässä on myös yksi kaikkein synkimpiä kohtauksia mitä olen ikinä kauhuelokuvissa nähnyt. Yksi tietty siihen koulubussi-tarinaan liittyvä kohtaus - en sen tarkemmin siitä, koska en halua spoilata sitä.
Katsoin tän ekan kerran silloin joskus vuonna 2009 kun tämä oli vasta julkaistu, ja tuossa yksi päivä uudestaan. Muistin että tämä on erityisen häiriintynyt ja hirvittävä joten yritin katsoa iltana kun olin tosi väsynyt - ajattelin että siinä tilassa se ei olisi niin kauheaa kun ei rekisteröi kaikkea. Mutta kuinkas kävikään, hyvin pian olin täysin hereillä ja silmät suurina liimaantunut nojatuoliini. Siltikin vaikka muistin aika hyvin mitä tapahtuu seuraavaksi. :D

Rakastan tätä elokuvaa, oma uusi suosikkini Halloween-teemaisista elokuvista ja ampaisi kauhugenressä yleisestikin listallani top-leffojen joukkoon!! Suosittelen to-del-la lämpimästi vuokraamaan tai ostamaan tämän ja katsomaan pimeällä. Loistava valinta missä tahansa vaiheessa vuotta, mutta toki erityisesti Halloweenina!

Toinen ykklskauhuni on Painajainen Elm Streetillä (1984) josta tein merkinnän faniblogini puolelle kolme vuotta sitten.


TRICK 'R TREAT - VIRALLINEN TRAILERI:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti