torstai 16. toukokuuta 2013

Jurassic Park 3D

"Life will find a way."

Vuonna 1993 julkaistu, Steven Spielbergin ohjaama, upea dinosaurusseikkailu jonka kohtausten toteutus ja tehosteet ovat kestäneet elokuvamaailman kehitystä loistavasti. Perustuu Michael Chrichtonin samannimiseen kirjaan.
 Ökyrikas, kansainvälisen geeniteknologiayhtiön toimitusjohtaja John Hammond tiimeineen on löytänyt keinon tuoda sukupuuttoon kuolleet dinosaurukset takaisin maailmaan ja Hammond on luonut trooppiselle saarelle jurakautisen luonnonpuiston jossa ihmiset saisivat katsella oikeita dinosauruksia. Tarinan aikaan se on vasta testivaiheessa ja tietysti kaikki mikä voi mennä pieleen, myös menee pieleen, kun suurista unelmistaan sokaistunut mies yrittää hallita tuntemattomia, arvaamattomia petoeläimiä eikä ole edes panostanut puistonsa turvallisuussysteemeihin kunnolla.

20 vuotta sitten olin hieman liian nuori päästäkseni leffateatteriin tätä katsomaan, joten käytin tilaisuuden nyt. Siis kuka nyt ei haluaisi nähdä dinosauruksia valkokankaalla?! Ja vaikken mä edelleenkään ole mikään 3D:n fani, niin tämä oli kyllä nautittavaa katseltavaa kyseisen tehosteen kanssa. Ai että, se tyrannosaurus onkin mahtava, varsinkin ensikohtauksessaan, ja 3D:nä vielä vähän mahtavampi! :D
Mä olisin saattanut maksaa täydenkin lipun hinnan, tosin vain siksi etten ollut koskaan aiemmin nähnyt tätä leffateatterissa, rakastan dinosauruksia, tämä on mahtava elokuva, ja muuta vaihtoehtoa ei ole. Eli pelkän tehosteen takia ei ehkä silti ihan viittätoista euroa kannata maksaa. (Tänään oli superpäivä ja 3D-lippukin maksoi alle kahdeksan euroa.)

Tarinan toteutuksessa on kamalasti epäuskottavia kohtia, mutta ei liikaa, ja nekään ei häiritse koska ne dinosaurukset ovat mahtavia ja ihmishahmoistakin osa pidettäviä. Minä pidän erityisesti John Hammondista ja näytttelijäkin on valittu mainiosti. Se on vaan jotenkin niin...no, sen unelman motiivi on koskettava ja aidon tuntuinen,ja yhdistettynä kaikkeen typerään mitä se sen tavoittelun merkeissä meni tekemään...Hahmo on mielestäni todella mielenkiintoinen.

Mutta, kuten pitääkin, dinosaurukset on koko elokuvan ehdottomasti paras elementti - ne on upeasti toteutettu. Eivätkä edes kaikki cgi:tä, siis ainakin t-rex oli aidon kokoinen robotti ja ehkä juuri siksi niin uskottava ja mahtava. Voin vaan kuvitella miten mahtavaa (ja vaarallista) oli kuvata kohtauksia sen kanssa. :D

Mä olen juuri nyt liian väsynyt kirjoittamaan tästä sen suuremmin tai syvemmin, halusin vain heittää ilmoille ensitunnelmat pitkästä aikaa katsomisen jälkeen, mutta suosittelen lämpimästi kenelle tahansa dinosaurusten ystävälle! Tämä elokuva kestää loputtomat katselut. =)


VIRALLINEN TRAILERI (1993)

THE NOSTALGIA CRITICIN ARVOSTELU
(Iso spoileri-varoitus!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti