keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Movie Monday #5 - Päässäni soi ja soi ja soi

Movie Monday -haaste, tällä erää erityisen vahvasti mieleen syöpyvästä elokuvamusiikista.

Elokuva jota en voi ajatella kuulematta sen musiikkia,on esimerkiksi The Deep End of the Ocean; Amerikkalaisperheen 3-vuotias poika katoaa hotellin aulasta äitinsä 15-vuotias luokkakokouksen aikana eikä poikaa löydetä 9:ään vuoteen. Ensimmäinen puoli tarinaa kuvaa perheen elämää noiden yhdeksän vuoden aikana ja sitä kuinka kadonneen pojan isoveli syyttää tapahtuneesta itseään ja epäilee äitinsä tietävän hänen "syyllisyytensä" ja vihaavan häntä siksi. Oikeasti äiti vain "unohti" tämän jäljelle jääneen poikansa syvän masennuksen kourissa. Vuosien kuluessa perhe alkaa selvitä elämässä eteenpäin, kunnes eräänä keväisenä päivänä heidän ovelleen sattuu 12-vuotias poika. Kuinka sitten käykään? Tarinan toinen puoli kuvaa perheen elämää tämän jälkeen.

Elokuvan Main Title -musiikki kasaa koko tarinan kaikki tunteet upeasti yhteen, mutta sitä ei nyt näytä olevan online missään...Mutta tässä on jotain.

Elokuva itsessään tosin vain raapaisee alkuperäisen tarinan tunnelatausta, eli kirja johon elokuva pohjautuu on paljon raskaampi ja vaikeampi kestää, vaikka upea tarina onkin. Se on tarina kahdesta veljeksestä enemmän kuin kidnappauksesta. Tarina/elokuva alkaa sen päivän aamusta kun pikkuveli katoaa ja metaforisesti siitä miten veljekset leikkivät piilosta (missä kohtaa tuo raidan ensimmäinen iloinen kohta soi, kunnes lopulta muuttuu...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti