maanantai 23. helmikuuta 2015

EXODUS: Gods and Kings

"You sleep so well, my boy, because you know you're loved."

Mooseksen tarina on aina ollut yksi suosikkejani Raamatun tarinoista, niistä jotka muistan sillä en ole lukenut läheskään koko kirjaa...Koulun uskonnontunneilta vaan jäänyt joitain mieleen. Tämä uusin elokuvasovitus on hieno, mutta ei mitenkään mieltäräjäyttävän erityinen. Olen silti iloinen, että ehdin nähdä sen elokuvateatterissa, ja aion ostaa blu-rayn tai dvd:n.
En tiedä, jotain ehkä odotin enemmän...Ridley Scottn ohjaamalta elokuvalta. Tai ehkä se oli vain se että tämä kestää noin kaksi ja puoli tuntis, mutta alkaa vasta siitä kun Mooses on jo aikuinen ja mä odotin että nähtäisiin tarina ihan alusta asti. Tosin, eipä sen kasvutarinassa kai mitään filmaamisen arvoista ollutkaan, lähtökohtien jälkeen.
Oli miten oli, pidän tästä elokuvasta kokonaisuutena ja näyttekijät ovat täydellisesti valittu rooleihinsa.
Tärkeät kohtaukset oli vaikuttavasti kuvattu ja juuri ne oli hienoa nähdä isolla kankaalla. Kaksi ja puoli tuntia kului hujauksessa.
En muista alkuperäistä tarinaa kovinkaan tarkkaan, mutta jäi tuntuma että aika paljon oli muuteltu tai jätetty pois, mutta se ei haitannut tippaakaan...Ehkä juuri siksi ettei kyseinen tarina ollut mielessäni kovin vahvasti.

Ratkaisevin syy miksi lähdin tämän leffateatteriin asti katsomaan, on että Jumalaa näyttelee uusin suosikkinäyttelijöideni joukossa, Isaac Andrews. Ja hienosti poika roolin vetikin. Musta oli nerokasta valita lapsi Jumalan rooliin, siis muodoksi jossa tämä ilmestyy ihmisille. Etenkin Vanhan Testamentin kuvaaman huomattavasti pelottavamman Jumalan rooliin. Lapsi kun on viattomuuden ja jossain määrin ihmisyyden puhtain muoto, mutta Jumala ei ole ihminen...mutta välittää ihmisistä ja ihmisyydestä. ..omalla tavallaan. Tätä elokuvaa katsellessa tuon roolitoteutuksen valinnan, etenkin yhden tietyn kohtauksen, myötä sitä jäi miettimään mitä sitä itse tekisi jos olisi kaikkivoipa korkeampi voima joka hallitsee ihmisiä mutta ei ole koskaan its eollut ihminen? Voiko ihminen edes alkaa pätevästi ajatella moista, kun ihmisyyden tunteet ja heikkoudet vaikuttavat kuvitelmiin?
Lapsinäyttelijä Vanhan Testamentin Jumalan roolissa tekee korkeammasta voimasta entistäkin kiehtovamman aiheen.

Susoittelen vuokrata, jos Raamatun tarinat yhtään kiinnostavat.
Pidin erityisen paljon tämän elokuvan aivan viimeisestä kohtauksesta. Varsin vaikuttava! :)

VIRALLINEN TRAILERI


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti