perjantai 21. syyskuuta 2012

The Cabin in the Woods

Tuottaja/käsikirjoittaja Joss Whedon (Buffy Vampyyrintappaja, Angel, Dollhouse, Firefly) ja käsikirjoittaja Drew Goddard (Cloverfield) loivat varsin mielenkiintoisen kauhupätkän. Kun tätä mainostettiin "ennennäkemättönänä" ja "jos luulet tuntevasi tarinan, mieti uudestaan" ja kuulin ketkä tämän tarinan takana ovat, odotukseni nousivat korkealle mutten oikeastaan tiennyt mitä odottaa.

Olin nähnyt Cloverfieldin ja se oli viihdyttävä ja loppu oli poikkeuksellisen hyvä kaltaistensa leffojen joukossa. Ja ennen kaikkea rakastan Joss Whedonin tyyliä ja sillä tiesin ettei tämä elokuva mitenkään voisi olla täysi pettymys. Vähintäänkin hahmojen vuorosanat ja pienet hetket tulisivat olemaan viihdyttäviä, Joss kirjoittaa niin hauskasti. Mutta oli myös odotettavissa että uhrihahmot vetävät sympatiaa ja saavat enemmän tai vähemmän samaistumaan, Joss kun kirjoittaa hahmojakin todella hyvin. Ja näinhän se sitten todistautui olemaan myös tässä elokuvassa.

Mainostruksen hypettämä tarinakaan ei ollut pettymys. Mainoslause "jos luulet tuntevasi tarinan, mieti uudestaan" piti todella paikkansa. Pitkälle elokuvaan on päällisin puolin tuntu että tarina on liian tuttu, mutta sitten aletaan pudotella pieniä mutta merkittävästi vaikuttavia yksityiskohtia jotka muokkaavat tarinan ihan omaan suuntaansa ja kasvattavat sitä mielenkiintoisesti - lopulta se on mahdollisesti jopa jotain uutta. Sitä liimautui tuoliin jos ei muuten niin mielenkiinnosta siihen mitä lisäsuolaa ne seuraavaksi heittää mukaan, että mihin tämä kaikki lopulta johtaakaan. Ja tarinan loppu...se on mieleenpainuva enkä todellakaan olisi halunnut sen päättyvän millään muulla tavalla. *aploodeja Jossin ja Drew'n suuntaan* :))

Yksi erikoismaininnan ansaitseva puoli on se miten he saivat verisimpiin ja dramaattisimpiin kohtiin ladattua yhtäaikaa aidosti karmivan ja koomisen tunnelman - kumpikaan tunne ei ollut toista vahvempi. Eli en tarkoita mustaa huumoria enkä että jokin olisi niin kauheaa että se naurattaa. Tarkoittamani hetket eivät sisältäneet mitään repliikkejä tai huvittavia liikkeitä - niissä vain oli "rivien välissä" jotain. Sitä on vaikea selittää. Se oli mielenkiintoista.

Tarinansa puolesta tämä on erityisen herkullista katsoa ennen tämän vuoden joulua. En voi kertoa miksi, mutta jos katsot, ymmärrät varmasti. ;) Joka tapauksessa, suosittelen tätä lämpimästi kaikille kauhugenren faneille - ei tämä varsinaisesti pelottava ole, mutta kaikella muulla tapaa todella viihdyttävä ja tarina osoittautuu oikein mielenkiintoiseksi!

VIRALLINEN TRAILERI:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti